Gå tilbake til Maktstrukturer
Gå opp til Top
Gå frem til Kalender

Fremmede folk

Kasmenistanerne

Kasmenistanerne er ville, voldelige barbarer, og de har uheldigvis okkupert landet vårt. De tilber åtte guder, og en rekke ånder, og deres seremonier er ledet av sjamaner som oppnår transeliknende tilstander ved hjelp av narkotiske stoffer.

Kasmenistansk lov er kjent for å være meget brutal; laget for å tjene den sterkeste, og ikke for å gi rettferdighet. Det er klokt å unngå kontakt med det kasmenistanske "rettsvesen", hvis man kan kalle det det.

Kasmenistanerne har fordervede skikker; de behandler sine kvinner som slaver, og forherliger det mannlige og voldelige. Dette ukloke lederskap gjør at de er mest som dyr i sin oppførsel; den sterkestes rett er den gjeldende, og begrepet moral er ukjent for dem. Det er ikke uvanlig blant dem at mennene tar flere koner, hvis det nå går an å kalle dem det, når de blir tatt med makt, og kan sendes vekk når mannen er lei av dem.

Deres matskikker er bortimot unevnelige; de spiser alle de forbudte matvarene, og de sløser fælt. Bordskikk er ukjent for dem, når de spiser er de som ville hyener som slafser i seg et kadaver.

Kasmenistanerne tror de er verdens herskere, og de er i krig med alle siviliserte land. Heldigvis har de ikke noe i mot at vi fortsetter med vår handel, for selv om kasmenistanerne nå forlanger toll og skatt, er karavanene fortsatt meget innbringende.

Andre folk

Amazigh
er et omreisende nomadefolk, ikke helt ulike oss selv. De er kjent for sitt røde hår og sin temperamentsfulle natur.
Shiraz
er et av de gamle rikene. De fleste shirazere er nå utdødd, og de få som er igjen har alliert seg med kasmenistanerne.
Furitagerne
er meget dyktige handelsfolk. De er særdeles høflige, selv blant gode venner er det vanlig med eviglange ordramser og formaliteter. Furitagerne er meget rike, og de handler mye i stoffer, krydder og gull. Landet er styrt av en konge, som stort sett er kontrollert av handelshusene.
Tarkarerne
holder til sør for fjellene i sørøst. I likhet med furitagerne likner de litt på oss (ihvertfall i følge andre folk), men de er likevel hedninger og har et helt annet styre sett. Tarkarerne har mange forskjellige guder, og landet deres er styrt av en sultan som bor i et gigantisk palass i hovedstaden Tarkand. Tarkania har tradisjonelt sett hatt et fredelig og ganske godt forhold til Kaldoc.
Carinterne
er et splittet folk, delt i tre deler; etriverne, gordaverne og genelenderne. Genelenderne bor sør i landet og er dem vi har mest kontakt med. Carinterne driver også mye med handel; de er kjent for gode stoffer (ull), vin, og olivenolje.

Carinterne er religiøse fanatikere, og de dreper dem som ikke følger deres tro. Utlendinger blir bare såvidt tolerert, og de blir alltid beglodd med mistenksomme øyne.

Det har brutt ut borgerkrig i Carintia, hvilket ikke overrasker noen; carinterne er nemlig kjent for å være svikefulle forrædere.

Lombedocerne
bor nord for carinterne, og likner ganske mye på dem. Det har nylig brutt ut krig mellom Carintia og Lombedoc, og Lombedoc har okkupert deler av Etrivia.
Barbarene
er meget primitive, og bor nord for Lombedoc og Carintia. De er hårete, og ser mer ut som dyr enn mennesker. Om deres skikker vet man lite, for de få som har reist opp dit har aldri kommet tilbake.
Øyfolket
bor på noen øyer i vest. Det var de som innledet den store krigen for fem hundre år siden, men de er nå fredelige folk som lever av å fiske. Noen få varer kommer derfra; hovedsaklig perler og fuglefjær.
Kadilerne
bor langt mot øst, og er et høyt utviklet folk. De er kjent for sine mektige magikere, og deres skikker er ikke helt ulike våre egne. Kadilia eksporterer mange luksusvarer, blant dem røkelse, krydder, gull, silke, edelstener og elfenben.
Bystatene
ligger øst for Kasmenistan, og er befolket av sære mennesker som tror på merkelige guder. De er kjent for å være gode vitenskapsfolk, og ypperlige handelsmenn. Fra de få handelsrutene vi har til bystatene får vi silke, porselen og kostbart krydder.