Gå frem til Heksesteinen
Gå opp til Top
Gå tilbake til Grå Vår

Jegerfolkets Konge

Vinterlaiv 1997

Laiven foregikk i nesten en hel meter med snø, i alle fall til det regnet vekk. Stedet vi spilte på var nord for Voss, og det var omtrent 40 deltagere. Ørjan, Otto, Thomas, Hilde Jung Ja, Trond Magne og Øystein laget laiven.

Spillet foregikk i det barbariske landet til jegerfolket nord for Lombedoc og Carintia, og som navnet henspeiler til skulle det velges en konge. For å bedre motstå felles fiender ønsket mange av jegerfolkets klaner å velge en overhøvding. Valget falt på en lombedokkisk spion, og Lombedoc er den største av jegerfolkets fiender. For å finne ut mer om dem, kan du se på Det Kongelige Lombedokkiske Etteretningsvesenet.

Fra Ratatosk:

Varulver er mennesker som har evnen til å skifte form til ulv. De er uten unntak aggressive, voldelige og veldig farlige. Varulvene ble skapt av Månen for å være et våpen mot Icarn, den store dragen, men nå fungerer de vanligvis som krigere i den klanen de bor i.
-Otto Bagge-

BFITs vinterlive 1997 var en tradisjonell middelalder-fantasi-live hos jegerfolket i BFIT-verden. Representanter for de fleste store klanene møttes her for å samle jegerfolket under en sterk høvding. For på denne måten å kunne stå sterkere opp mot ytre fiender. Tanken bak liven var å få til et klansamfunn av relativt primitive jegere og krigere. En del ting fungerte dessverre ikke under dette arrangementet. Stedet var uegnet til en slik live. Det ville vært en bedre løsning at alle bodde i små hytter eller i lavoer. I tillegg har arrangørene tatt på seg skylden for et lite tilfredsstillende forarbeide. Vi beklager dette og skal gjøre vårt for at det ikke gjentar seg. Vi håper uansett at dere klarte å ta med dere øyeblikkene av glimrende rollespill, og at det for dere som var på live for første gang frister til gjentagelse. Uansett takk til arrangørene: Ørjan, Otto, Thomas, Yung Ja Hilde, Trond og Øystein.
-Anita-

Etter vinterliven har det kommet en del spørsmål og jeg har gjort med en del tanker om det å lage live. En ting jeg nå har meget klart for meg, og som jeg håper alle fremtidige arrangører husker på: En live er for spillerne, og det er spillerne som til slutt skaper liven. God innsats fra spillerne var det som reddet vinterliven. Så en stor og dypfølt takk til alle dersom klarte å gjøre dette til en morsom hendelse. Mange av spørsmålene jeg har fått om hvorledes hendelsene i vinter vil påvirke den verden vi har spilt i, og sannsynligvis vil fortsette å spille i. Det viktigste er at jegerfolket om de ennå ikke alle kunne samles under en konge, nå kan samles mot sin ene store fiende. Lombedoc har således måtte stanse sine ekspansjoner. Enkelte av klanene var meget sterkt i mot de valgene som ble gjort, og enkelte har til og med emigrert (det var i utgangspunktet for lite land til å underholde så mange mennesker). Men det ligger faktisk en liten klan oppe under noen fjelltopper inne i Lombedoc, hvor det er helt ufremkommelig og de sliter som bare f. Jeg har også mottatt en del spørsmål angående religion, og en ting jeg er sikker på er at monoteismen man så spor av avskrives som en overdreven fleinsopptur fra de konverteres side. Noe av de videre påvirkningene av forholdene i landene rundt vil bli beskrevet i materialet som er skapt til vårliven.
-Trond Solberg-

Firja Katak klanen hilser dere:
"Rikk tokam katak momba.
Sjilaka Tiox"