Gå frem til Bjørgestølen
Gå opp til Top
Gå tilbake til Stor Ståhei

Haremet

Sommerlaiv 1999

Her opplever alle jentene å være innesperret i et harem, og guttene får smake nærmere på soldatlivet. Denne gangen spilte vi i det mytiske Kasmenistan, hvor de barbariske hordene bor. Det er et folkeslag basert på rytterfolk fra de russiske steppene. Laiven ble laget av Tor Kjetil Edland, Jannicke Wiese-Hansen og Iv Fabe Unnisdotter Dalen og omtrent 50 spillere var med.

Settingen var rundt det ene haremet til Kahnen av den mektige Batuklanen. Det var 17 koner og resten spilte soldater, evnukker, tjenere og rådgivere av forskjellig slag. Kahnen kom tilbake til haremet for første gang på flere år, og brukte med seg en ny kone som hadde tatt rollen som favoritt. Barna hans skulle tre inn i de voksnes rekker. Og det var politiske diskusjoner med utsendinger fra andre klaner.

Fra Ratatosk:

Troverdig Harem

Jeg heter Jørgen Berntsen og spilte Otchigin Temuga sjaman til Ata kahn av Batu.

Otchigin har et mål i livet og det er å beskytte kahnen og Batu-klanen. Han har blitt utvalgt til dette.

Dette var første gang jeg var på laiv i Bergen, og også første gang jeg skulle spille noe som hadde noe med magi å gjøre. Jeg var så spent som en liten gutt på julaften, og forventningene mine var veldig høye, så jeg hadde kommet fram til at om jeg fikk halvparten av det jeg forventet, så ville jeg bli kjempefornøyd.

Så fikk jeg det tredobbelte.

Dere som skapte og spilte åndene skal ha en stor takk, det var fantastisk. Ånderommet inne i huset var kjempebra, men spesielt der ute i skogen, midt på natten.

Det var en av nettene, jeg gikk mot en ånd som jeg har skimtet inne i skogen, like ved flaggplassen. jeg hilset ånden, og så da at det var den ånden med lange sakselignende klør som kom mot meg. Jeg ble stående helt rolig og ånden kom smygende mot meg og med en hviskende stemme svarte den på spørsmålet mitt. jeg lot den få gå bak meg, og får se den fantastiske skyggen som ånden lager, med lyset fra månen, jeg ble sittende en stund der med isninger nedover ryggen, så plutselig er den borte.

Jeg fikk også det privilegiet å komme inn i haremet da førstekonen hadde tatt livet av seg selv. Og takk og pris for at jeg fikk lov til det. Det var et utrolig syn å se haremet i all sinn prakt, med Kahn Ata i midten og med alle hans koner sittende rundt han. Jeg tror at det haremet jeg så ikke er så langt unna et virkelig harem fra denne tiden.

Og om ikke alle hadde fått det med seg så, ja, både sjamanen og Jørgen syntes at badet hos badekona var det beste badet jeg noensinne har fått. Ta med den stampen på andre laiver også!!!!! (for da kommer jeg tilbake).

Eneste som jeg synes kunne blitt gjort litt annerledes er vel det at det bare var sjamanen som kunne gjøre noe med åndene. Det ble liksom ikke altfor mye å gjøre for de vanlige krigerne. Selv om åndene var helt perfekte så skulle de ikke ha dukket opp så ofte, i hvert fall ikke så nærme huset.

Men jeg kan ikke si mer enn at dette er den absolutt beste laiven jeg noensinne har vært med på. Tusen takk til dere som skapte denne laiven.

Ærbødigst
Otchigin/Jørgen