Gå frem til Jegerfolkets Konge
Gå opp til Top
Gå tilbake til Det Gråtende Hjerte

Grå Vår

Vårlaiv 1997

Den store bondelaiven appellerte til mange, og det går fremdeles gjetord om frokostene på gården. Spillet ble tilrettelagt av Unni Beate Mortensen, Jardar Øye Otre, Trond Magne Solberg og Ingrid Johnsen. Vi nøt fine vårdager på Teletun igjen, og Blå Kors hytten var denne gang vertshus. Det var omtrent 50 spillere som bekymret seg over alt fra mørke krefter til stjålne kyr.

Laiven foregikk i Carintia og navnet viser til at våren var litt treg det året fordi heksesteinen som knakk på høstlaiven, skapte evig vinter i en økende sirkel rundt bygden den var i. (Siden været under laiven var strålende, virket det ikke som virkningen hadde nådd denne bygda enda.) Dette ble ikke noe stort tema på laiven, og de fleste gjorde ikke noe særlig mer enn hva bønder ellers i verden gjør.

Fra Ratatosk:

Wow! Denne gangen fikk vi det til...Sis'en var en kjempesøt, panføytespillende faun, bøndene hadde tid til å være bønder, stemningen stod i taket på vertshuset med dans, pengespill, slåssing, grillet lammelår, drikking og flørting. Håper alle hadde det like gøy som meg, for jeg hadde det kjempegøy. Vi var ca. 40 deltagere og spillet foregikk i Grev Milochs rike Gordavia i BFIT-verden. Høsten sprer seg i Carintia grunnet det som skjedde med heksesteinen i Le Querve (høstiven), men de fleste innbyggerne i i Opps i lenet Synn er opptatt av hverdagslige problemer. Noen mangler en ku og noen har en til overs. Noen vil gifte seg og noen ønsker seg barn. Noen prøver så godt de kan å skjule at de er av dværge-ætt og noen mobiliserer krefter i kampen mot Igya. Hederspris og kjempeklem til arrangørene: Unni Beate Mortensen, Jardar Øye Otre, Trond Solberg og Ingrid Johnsen. Denne gangen hadde vi også besøk av et film-team fra fjernsynsproduksjonen ved UiB. Det gikk smertefritt og guttene var et morsomt innslag på liven som brødrene Skoglund.

Her er hva Ole skriver om filmingen: "I levende rollespill er det et spenningsfelt mellom virkelighet og fantasi, det er dette spenningsfeltet vi vil forsøke å formidle i filmen om BFITs vårlive. Hvordan kan man formidle en livestemmning gjennom bilde og lyd? Fult og helt er det en umulighet, men gjennom at filmlaget selv spiller roller, kan vi på den ene siden unngå å bryte illusjonen til de andre deltagerne, samtidig som vi kan være med på å prege liven. Vi er studenter fra Fjernsynsproduksjon grunnfag ved UiB og filmen er en del av vår eksamen. Vi består av Lars Martin Lund (produksjonsleder), Arne Sørensen (foto), Annetin Hurum (b-foto), Gard Knudstad Frostad (lyd), Geir Hørnes (billedredigerer) og Ole Klemstad (regi)."
-Anita-