Gå frem til Grå Vår
Gå opp til Top
Gå tilbake til Bjørgestølen

Det Gråtende Hjerte

Den kasmenistanske leiren.

Sommerlaiv 1997

Her begynner Bergenserne for alvor å skape mer fremmedartede kulturer. Spillet foregikk i et sandtak i Modalen og det var omtrent 60 spillere der. Arrangører var Otto Skrove Bagge, Trond Ivar Hansen, Iv Fabe Unnisdotter Dalen, May-Lill Sande og Trond Magne Solberg.

Laiven var satt i ørkenen sør for Carintia, i de kasmenistansk okkuperte områdene av Kaldoc. Halvparten av rollene var fra det okkuperte tusen-en-natt folket, kaledeere, og andre halvparten fra det ridende steppefolket, kasmenistanerne. Man spilte mest på kulturforskjeller, og navnet henspeiler på flere forskjellige forhistorier i roller og kompendier. Den største av disse var symbolsk det fangede folkeslaget, kaledeerne, som et stort gråtende hjerte.

Fra Ratatosk:

Utdrag fra Kaled kera dal-Kalirnas nedtegnelser fra slutten av år 518:

--"Jeg har nettopp kommet hjem fra min reise i Carintia, og her i Hafar al-Batin forbereder alle seg til Khan Ata Batus komme. Det er planlagt en stor fest til hans ære, og alle i oasen er pålagt å hjelpe til med forberedelsene. Store begivenheter ser ut til å tiltrekke seg hverandre; i følge den relativt ukjente profeten Kaldexa, skal Kaldocs tapte dronning komme tilbake før dette året er omme, og det er nå bare to uker igjen til nyttår. Det er vanskelig å si hva som vil komme til å skje dersom dronningen viser seg mens Kahnen enda er i Kaldoc."

--"Den kasmenistanske kommandantens andre kone kom til oasen i dag, og mye tyder på at det er hun som er dronningen, uten at hun vet om det selv. Det er fristende å gripe inn, men jeg må la ting utvikle seg slik det er skrevet i profetiene. Det er godt at det er hit hun er kommet, for her i oasen bor to av de få gjenlevende medlemmene av Satara'yad'Kala, dronningens personlige livgarde."

--"Det har blitt et voldsomt oppstyr her i oasen; den hedenske sjamanen Orozkul, ble myrdet i natt, angivelig som hevn fordi han ledet den brutale førstetroppen i et bestialsk voldtektsrituale, med en ung og vakker Amazigh-kvinne som offer. Kasmenistanerne har tydeligvis fattet mistanke til Zheherasade, det ene medlemmet fra Satara'yad'Kala. De tok henne til fange i dag, og etter at hun hadde beseiret kommandanten i en tvekamp, ble hun ført ut av oasen. Jeg vet ikke hva de vil komme til å gjøre med henne, men jeg har en følelse av at vi vil komme til å høre mer fra henne senere."

--"Det ser ut til å bli en begivenhetsrik uke; Mektep, kommandanten har blitt myrdet av sin egen førstetropp, og det viser seg at Kahnen har vært her hele tiden, forkledd som en reisende. I henhold til kasmenistanernes barbariske tradisjoner ble hele førstetroppen straffet med døden for sin forbrytelse. Det ser også ut til at dronningen har innsett hvem hun er, og heldigvis har ikke Kahnen fattet mistanke."

--"Dronningen har fått uventet hjelp; den gamle hoffmagikeren har kommet tilbake, og sammen har de funnet frem til dronningens nedgravde skatt. Med prestinne Diyakas hjelp blir dronning Kaledesha salvet, og Kaledeerne er et skritt nærmere friheten. De underligste ting skjedde da dronningen ble presentert for Kahnen; deres hjerter ble fylt av inderlig kjærlighet, og selv ikke våre to folks dype fiendskap kunne holde dem fra hverandre. Allerede før natten var omme giftet de seg, etter både den Kaledeiske seremonien, og et hedensk, kasmenistansk rituale."

-Otto S. Bagge-