Gå frem til Bergen Frie Improvisasjonsteater
Gå opp til Top
Gå tilbake til Øyfolkets Samling

Drageridderens Død

Vårlaiv 1996

Den første laiven i Bergen var satt i Hildreheimen og laivmiljøet var i sin spede begynnelse. Laiven ble laget av Trond Magne Solberg og Magnus Alvestad, og det var første gang Bergens spillerne besøkte Teletun på Askøy. Det var omtrent tretti deltagere og laiven var satt i det nordlige Carintia.

Navnet, Drageridderens Død er kommet til i ettertid og henspeiler på at mye av spillet ble satt i gang av at Drageridderen på stedet, Ridderen av Magnemont, døde. Bygdefolket hadde en morder i blant seg, og de stod ubeskyttet og forsvarsløse igjen uten noen profesjonelle soldater.

Gorm

Geirulf

Ridderen av Magnemont

Fra Ratatosk:

BFITs første live - den spede begynnelse. 30 mennesker i strålende solskinn på Teletun - Askøy. Magnus og Trond var skaperne av historien og la her grunnlaget for en verden vi kan boltre oss i. Magiske fragmenter og "kronjuveler" ble jaktet på over en lav sko. Hekser ble forsvarlig tatt hånd om, døtre ble leid bort til skitne soldater med onde hensikter. Hedehunder og hekser i skjønn forening. Sigøynere, eksentriske krydderhandlere øyfolkutsendinger og bønder. Det gav mersmak kan man si.
-Anita-