Gå tilbake til Geneland
Gå opp til Top
Gå frem til Maktfaktorer

Sigøynere

Those who flow through life
as life flows, feel no wear...
feel no tear... need no mending...
no repair.
- Laotzu

Ingen vet hvor dette folkeslaget egentlig kommer fra. De reiser rundt uten noe tilsynelatende mål og mening og lever stort sett av hestehandel og sine utmerkede bronsesmeder. Oftest kommer de i store familier, ledet av deres eldste, enten det er mann eller kvinne.

Sigøynerne kler seg oftest i fargerike klær, og pynter seg gjerne med store smykker og ringer. De gir oftest inntrykk av å være et sørgløst og lykkelig folkeferd, og har mange gode sangere og musikere blant seg.

Sigøynersk kokekunst baseres på hva man kan få tak i langs veiene og hva man kan få med seg fra de steder man har vært, og er således ganske variert. Det finnes vel ei heller en bondegård i hele Carintia hvor man ikke har beskyldt sigøynerne for å ha stjålet en høne (minst, om det ikke var femten?) Reisingen rundt har også gitt grobunn til mye mistenksomhet fra andre folkeslag, noe som kanskje ikke er så rart, hvem er en bedre tyv enn han som er vekk i morgen, og hvem er vel enklere å skylde på?

Sigøynerne er og kjent som et lidenskapelig og impulsivt folkeferd, og flere grove fornærmelser har blitt besvart med et raskt knivblad, og mange unge bondepiker har sneket seg avgårde en sen nattestime med tidenes kjærlighet for så å finne neste morgen at han er borte.

Det er i de senere år blitt forbudt å være sigøyner i Carintia, og Emya Rim jakter dem spesielt aktivt. I de frigjorte delene av Gordavia har de omreisende fått fritt leide, og det er færre av dem andre steder. Det ryktes også at sigøynere har kjempet med den gordaviske frigjøringshæren, men det er usikkert om dette er sant.

Etter ødeleggelsen av Skutz har mange gordavere beskyldt sigøynerne for å drive hekseri som resulterte i den skjebnesvangre dagen med total ødeleggelse av hovedstaden.