Gå tilbake til Historie
Gå opp til Top

Bystatene

Ramanji

Herskeren i Ramanji er den over seksti år gamle Sultan Ambal. Han har en enorm personlig autoritet, og en politisk fokus som mange kan misunne ham. Hans eneste sønn, Prins Bonoto, vil ta over tronen når sultanen dør eller abdiserer. Man vet foreløpig ganske lite om Bonoto - bortsett fra at han er interessert i kunst.

Ramanji har en av de største og viktigste koloniene i Fjellriket, Bredalene. Svært mye av handelen mellom bystatene og de forskjellige bystatene skjer gjennom det gamle handelsstedet Bjørgestølen i Bredalene.

Folk fra Ramanji kalles for Ramjanere.

Bi Chrolon

I vakre Bi Chrolon
følger disen over åsene
og i en landsby
hvor hvit snø akkurat faller
forstår vi at våren har kommet.

Den fine kunst har sitt hjem i Bi Chrolon. Ikke noe sted har så mange gateteatre, diktere og biblioteker med skjønnlitteratur. Et fredelig og inspirerende sted, så lenge man ikke frustreres av den overfladiske og virkelighetsfjerne holdningen nesten alle har.

Huser den store teaterskolen, hvor de beste teaterkunstnerne i bystatene har fått sin utdannelse. Det regnes for en svært stor ære å få undervise på teaterskolen. Teaterskolen ligger svært vakkert til, midt i en park med bare kirsebærtrær.

Folk som kommer fra Bi Chrolon kalles for Chroloni.

Sultanen i Bi Chrolon heter Mashode Shugoi.

Meplar

Meplar har Universitetet, og flere lærde enn noen annen bystat. Her forsker man mye i matematikk, stjernene og geometri.

Folk fra Meplar kalles Meplirer.

Chratum

Styres av den mektige Genji-klanen. Raserte Herthilim, nabo-bystaten, i 1293.

Shrola

Det tærede synet
av min hage om høsten
var fortapt nok -
men mer så i dette kveldens dugg
så klar til å flyte bort.

Shrolas adelige familie er kjent for sitt fantastiske palass, med en spesielt nydelig hage som også inneholder en labyrint. Når alle de adelige møtes til fest og forhandlinger skjer det vanligvis her.

Zhater Chrolon

Karavaneførernes hovedstasjon ligger her, grunnet et gammelt og godt samarbeid med sultanen. Han gir dem svært stor frihet, til gjengjeld får han gode priser på transport. Her finnes de aller fleste av karavanevaktene, kanskje bystatenes største væpnede styrke.

Folk fra Zhater Chrolon kalles for zhati. Forveksles ikke med chroloni, som kommer fra Bi Chrolon.

Mitzim

Nord i Mitzims område ligger en litt mindre by som heter Fasimoto. Det er en evig kiving mellom Mitzim og Fasimoto. Folk fra Fasimoto blir alltid sinte om man kan kaller dem for mitzere, de er fasere.

I Mitzim er det en fantastisk allé av gingko-trær som leder opp til palasset. I denne lange alléen er det svært fredelig og harmonisk. Mange mitzere liker å gå en tur i alléen en gang om dagen, gjerne kombinert med en spisepause ved et av bordene som finnes der.